تعادل در نظام بودجه‌ای و مالیاتی

به گزارش پایگاه خبری «بانک روز»، محمدرضا واعظ مهدوی در همایش پیش دبستانی زیربنای عدالت آموزشی پایدار که در دانشگاه الزهرا در حال برگزاری است با بیان اینکه رشد و کمال انسان ها به آموزش بستگی دارد و در مفاد قانون اساسی بر آموزش همگانی و مساوات حقوق شهروندی تاکید شده است گفت: در مناطق محروم احتیاج به گسترش آموزش ها بویژه پیش دبستانی داریم.

وی افزود: اعتبار 50 میلیارد تومانی برای دوره پیش دبستانی اختصاص داده شد و این عملیات آغاز شده است و نیازمند ارزیابی عملکرد در این حوزه هستیم، البته هنوز بودجه کامل تخصیص نیافته است. معاون علمی آموزشی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به بودجه عمومی 320 هزار میلیارد تومانی سال 1396 و رشد بیش از 50 رصدی آن در مقایسه با سال  1392 گفت: بودجه رفاهی از 37 هزار میلیارد تومان در سال 1392 به 73 هزار میلیارد تومان رسیده و حاکی از رشد 93 درصدی است. بودجه آموزش نیز از 21 هزار میلیارد تومان در سال  1392 به 47 هزار میلیارد تومان رسیده و نشان دهنده رشد 116 درصدی است.

واعظ مهدوی ادامه داد: در یک نظام پایدار بودجه‌ای باید نسبت درآمد به هزینه برابر باشد، در حالی که درآمد ما 160 هزار میلیارد تومان و هزینه 230 هزار میلیارد تومان است. بودجه واگذاری دارایی های سرمایه‌ای باید به تملک دارایی‌های سرمایه‌ای وارد شود در حالی که وارد هزینه‌ها می‌شود. برای حل مشکل یا باید درامد افزایش یابد یا هزینه کاهش یابد.

وی افزود:عملا قدرت زیادی برای کاهش هزینه نداریم و باید درآمدهای خود را افزایش دهیم. کشورهایی آموزش پایدار دارند که منابع درآمدی قوی دارند. قانونا 40 درصد اقتصاد ایران از مالیات معاف است و 20 درصد هم فرار مالیاتی دارند.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Enter Captcha Here : *

Reload Image